Manueeltherapie

Manuele therapie is een speciale behandeling binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.  De manuele therapeut heeft extra wetenschappelijke kennis en vaardigheden opgedaan tijdens een masteropleiding. In het algemeen is manueel therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.

Afspraak maken 0411 67 48 11

Onze therapeuten staan voor u klaar.

De manuele therapeut heeft extra wetenschappelijke kennis en vaardigheden opgedaan tijdens een masteropleiding. In het algemeen is manueeltherapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Hij of zij begeleidt je bij het herstel van jouw klacht en kan daarbij gebruik maken van een speciale behandeling genaamd manuele verrichting. Daarbij kan het zijn dat je soms een knappend of krakend geluid hoort.

Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kan manuele therapie u met specifieke trainingsadviezen leren uw gewrichten door middel van spieren stabieler te maken.

FAQ

Veelgestelde vragen

De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:

  • hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • artrose van de heup
  • lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten

Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kan manueeltherapie u met specifieke trainingsadviezen leren uw gewrichten door middel van spieren stabieler te maken.

Om een afspraak te maken bij één van onze fysiotherapeuten is het niet nodig om een verwijzing te hebben van jouw huisarts. Neem gerust contact met ons op om snel en eenvoudig een afspraak te plannen met één van onze fysiotherapeuten.

Indien je voor de eerste keer onze praktijk bezoekt, neem dan een geldig legitimatiebewijs mee. Verder vragen we je een grote badhanddoek of een 1-persoons hoeslaken mee te nemen, die wordt gebruikt op de behandeltafel. Heb je een verwijsbrief gehad van een arts of specialist (niet noodzakelijk), neem deze dan ook graag mee.