Fysiotherapie

Fysiotherapie is de basis waar we vanuit werken. Wanneer je pijn of klachten ervaart in spieren of gewrichten is fysiotherapie voor jou mogelijk de oplossing. Pijnvrij kunnen bewegen bepaalt namelijk voor een groot deel de kwaliteit van leven. Een fysiotherapeut zorgt ervoor dat jouw klachten verminderen of helemaal verholpen worden. Ook hebben we in de fysiotherapie veel aandacht voor preventieve zorg.

Ieder mens is uniek en daarom zoeken de fysiotherapeuten bij FysioBoxtel met u naar een manier die passend is bij uw dagelijks leven.

Afspraak maken 0411 67 48 11

Wij kijken met u naar een lichaamsgerichte, bewegingsgericht en persoonsgerichte benaderingswijze. Samen inventariseren wij naar wat uw hulpvraag is. En zoeken we naar een haalbare en langdurige oplossing.

Een fysiotherapeut werkt lichaams-, bewegings- en persoonsgericht: met hoofd, hart en handen. Met het hoofd gebeurt dit op basis van gestructureerd en methodisch klinisch redeneren. Met het hart vanuit de intrinsieke motivatie om met een persoonsgerichte benadering iets te kunnen betekenen voor de patiënt, in zijn/haar eigen leefomgeving. Met handen op basis van een lichaams- en bewegingsgerichte benaderingswijze, die kan bestaan uit een hands-on of hands-off-benadering of een combinatie van beide.

Om de juiste zorg te bieden, kan de fysiotherapeut van FysioBoxtel contact zoeken met collega-fysiotherapeuten of andere (zorg)professionals wanneer dit noodzakelijk is voor uw begeleiding. Een multidisciplinaire samenwerking kan erg handig zijn voor uw herstel.

Bij FysioBoxtel wordt er zo veel als mogelijk gehandeld volgens evidence-based practice, oftewel op basis van wetenschappelijk bewijs.

Afspraak maken

Je plant een eerste afspraak in met één van onze fysiotherapeuten. Tijdens deze eerste afspraak schetsen wij een zo compleet mogelijk beeld van jouw klacht(en) door de juiste vragen te stellen en de klacht te onderzoeken. Vervolgens zal de fysiotherapeut samen met jou een passend behandelplan opstellen. Aan de hand van het behandelplan zal jouw klacht behandeld worden. De behandeling kan bestaan uit (een combinatie van) manuele verrichtingen, oefentherapie en voorlichting.

Afspraak maken
FAQ

Veelgestelde vragen

Om een afspraak te maken bij één van onze fysiotherapeuten is het niet nodig om een verwijzing te hebben van jouw huisarts. Neem gerust contact met ons op om snel en eenvoudig een afspraak te plannen met één van onze fysiotherapeuten.

Indien je voor de eerste keer onze praktijk bezoekt, neem dan een geldig legitimatiebewijs mee. Verder vragen we je een grote badhanddoek of een 1-persoons hoeslaken mee te nemen, die wordt gebruikt op de behandeltafel. Heb je een verwijsbrief gehad van een arts of specialist (niet noodzakelijk), neem deze dan ook graag mee.

Wij raden je aan om goed bij uw zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om u hierbij op weg te helpen.

In veel gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering. Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan worden deze kosten voor fysiotherapie bij FysioBoxtel vergoed door jouw zorgverzekeraar. Uiteraard voor zover jouw polis toereikend is. Wij hebben hiervoor een contract met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van Zorg & Zekerheid.

In sommige gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering.

Wanneer je niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie betaal je bij ons de reguliere tarieven. Je leest meer over onze tarieven op de tarievenpagina.