Dry needling

Dry Needling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie welke toegepast wordt bij pijnklachten die ontstaan door ’triggerpoints’ in spieren. Een ’triggerpoint’ is een verkrampt plekje in een spier die voor lokale en uitstralende pijn kan zorgen. Met droge (‘dry) naaldjes (‘needle’) wordt het triggerpoint aangeprikt waardoor vrijwel direct een voelbare ontspanning in de spier ontstaat. Hierdoor kunnen spierklachten snel en adequaat aangepakt wordt. Dry needling gebruikt een ‘droge’ acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof ingespoten. Het verschil met acupunctuur is dat bij deze geneeswijze de naalden op acupunctuurpunten en energiebanen ingebracht worden en bij dryneedling in triggerpoints.

Afspraak maken 0411 67 48 11

De dry needling methode

Het inbrengen van het naaldje voelt u nauwelijks. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt ontstaat een soort krampgevoel welke van korte duur is. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u vaak vrijer bewegen. 

Dry Needling is een behandelmethode en kan dus gecombineerd worden met andere behandelmogelijkheden zoals oefentherapie of mobilisaties. De kosten vallen onder de normale fysiotherapievergoeding van uw aanvullende verzekering.