Klachten > Volwassenen > Schouderklachten

Schouderklachten

Heb je pijn in je bovenarm en moeite met heffen, reiken of liggen? Grote kans dat de klacht uit je schouder komt. Vaak zijn dagelijkse activiteiten als aankleden of haren kammen dan lastig uit te voeren. De schouder is het meest beweeglijke gewricht van het lichaam en we gebruiken hem veel. Daardoor kunnen schouderklachten vaak lang duren.

Schouderklachten ontstaan vaak geleidelijk maar kunnen ook ontstaan tijdens een verkeerde beweging, herhaaldelijke bewegingen of een val. Naast pijn rond het schoudergewricht of in de bovenarm kan het ook zijn dat je klachten voelt rondom je schouderblad of nek.

Onze therapeuten staan voor u klaar.

Schouderklachten zijn vaak complex en vragen daarom om een gerichte en specialistische aanpak. Wij kijken als gespecialiseerde schouderfysiotherapeut graag samen met jou mee naar de beste oplossing.

FysioBoxtel is aangesloten bij het Schoudernetwerk Noord-Brabant. Dit is een netwerk die bestaat uit orthopeden en fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van schouderklachten. Wij werken hierdoor nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio om je ook gericht door te kunnen sturen, indien dat nodig is.

Afspraak maken 0411 67 48 11
FAQ

Veelgestelde vragen

Vaak wordt schouderpijn veroorzaakt door een slijmbeursontsteking, peesontsteking of in sommige gevallen zelfs een gescheurde pees in de schouder.

Ook kan het voorkomen dat de schouder uit de kom schiet. Dit heet een schouderluxatie. Een schouderluxatie kan optreden na een val op de betreffende arm of bij een sport- of verkeersongeval.

Een andere oorzaak voor schouderklachten is een frozen shoulder. Een frozen shoulder wordt veroorzaakt door een ontsteking van van het gewrichtskapsel (dit is het bindweefsel dat om een gewricht zit). De klachten uiten zich vaak in pijn bij bewegen, maar ook in rust en forse stijfheid van het schoudergewricht.  Soms ontstaat een frozen shoulder na een eerdere schouderblessure, val of operatie, maar vaak is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen.