Klachten > Volwassenen > Nekpijn

Nekpijn

Nekpijn komt relatief vaak voor; zo’n 70% van de mensen krijgt ooit in zijn leven last van nekklachten. Het is dan ook na lage rugpijn, de meest voorkomende klacht waarvoor mensen bij FysioBoxtel komen.

Nekpijn bevindt zich tussen de schedelrand tot bovenaan de schouderregio. Het kan gepaard gaan met hoofdpijn, uitstraling naar de arm en/of schouderblad. Naast pijn, stijfheid en een bewegingsbeperking zien we dat nekklachten gepaard kunnen gaan met een vermoeid gevoel, concentratieproblemen of een gespannen gevoel.

Oorzaken

De oorzaken van nekpijn zijn niet altijd duidelijk en vaak trekt de pijn binnen een aantal weken weer weg. Soms ontstaan de nekklachten acuut, zoals na een auto-ongeval of bij een val, door een verkeerde beweging of (slaap)houding. Ook kan het zijn dat klachten er langzaam ingeslopen zijn of kan het gerelateerd zijn aan stress.

Behandeling

Gelukkig is nekpijn vaak onschuldig en verdwijnt het meestal vanzelf. Toch kan het zijn dat u langer klachten blijft houden. Daar wilt u natuurlijk graag vanaf.

Nekklachten kunnen door veel verschillende oorzaken in stand worden gehouden. Misschien bent u door uw klacht anders gaan bewegen, bent u bewegingen gaan vermijden, hebben stress en/of spanning invloed op uw klacht of is uw nek gewoon heel stijf.

Het is belangrijk om te blijven bewegen en uw dagelijkse bezigheden voort te zetten.

Wilt u hulp bij het verminderen van je nekklachten? Neem dan contact op met ons, zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing.

Afspraak maken 0411 67 48 11
FAQ

Veelgestelde vragen

Vaak wordt schouderpijn veroorzaakt door een slijmbeursontsteking, peesontsteking of in sommige gevallen zelfs een gescheurde pees in de schouder.

Ook kan het voorkomen dat de schouder uit de kom schiet. Dit heet een schouderluxatie. Een schouderluxatie kan optreden na een val op de betreffende arm of bij een sport- of verkeersongeval.

Een andere oorzaak voor schouderklachten is een frozen shoulder. Een frozen shoulder wordt veroorzaakt door een ontsteking van van het gewrichtskapsel (dit is het bindweefsel dat om een gewricht zit). De klachten uiten zich vaak in pijn bij bewegen, maar ook in rust en forse stijfheid van het schoudergewricht.  Soms ontstaat een frozen shoulder na een eerdere schouderblessure, val of operatie, maar vaak is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen.