info@fysioboxtel.nl     Bel ons: 0411-67 48 11

Fysiotherapie

Fysiotherapie  (ook wel kinesitherapie genoemd) is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

Fysiotherapie | Boxtel 0001

In Nederland werken ongeveer 20.000 fysiotherapeuten in zelfstandige praktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen, revali-datiecentra, verpleeghuizen en  (steeds vaker) op de bedrijfsvloer. Samen met de algemeen fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

De algemeen fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Hij gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u terecht bij de fysiotherapeut.

<- terug naar overzicht